ISOTÄDIN FOCACCIA

7 dl vehnäjauhoja

25 g hiivaa

1½ dl maitoa

35 g voita (pehmeää)

½ dl oliiviöljyä

2 tl suolaa

n. ½ dl kondensoitua maitoa

1 dl vettä

päälle: oliiviöljyä

rosmariinia

karkeata suolaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon maitoon ja anna sen sulaa siihen. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita niihin suola. Tee jauhoihin kraateri ja lisää loput aineet siihen. Sekoita taikina tasaiseksi ja vaivaa sitä voimakkaasti noin viiden minuutin ajan. Jätä taikina kohoamaan kelmulla tai kostealla liinalla peitettynä noin puoleksi tunniksi. Vaivaa sitten taas taikinaa muutaman minuutin ajan ja jätä taas kohoamaan. Kun taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi, öljyä uunipelti ja levitä taikina siihen. Töki haarukalla reikiä ja voitele taikina öljyllä. Ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Anna vielä kohota puolisen tuntia ja paista sitten 200 asteessa noin 20 minuuttia.