PERUNABRIOSSI (brioche rustica di patate)

9 dl vehnäjauhoja

200 g keitettyjä perunoita

3 kananmunaa

100 g voita (huoneenlämpöistä)

1,5 dl vettä

25 g hiivaa

3 rkl parmesaaniraastetta

n. 2 tl suolaa

täyte:

salamia, kinkkua ja juustoa pieninä paloina

maun ja sen mukaan, mitä kaapista löytyy

Keitä perunat kypsiksi.

Sekoita keskenään 1 dl kädenlämpöistä vettä, hiiva ja 1,5 dl vehnäjauhoja.

Peitä seos ja jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi. Kuori keitetyt perunat ja muussaa ne.

Anna perunamuussin jäähtyä, jos se on vielä kuumaa. Lisää kohonneeseen juureen loput jauhot, parmesaaniraaste, loppu vesi ja perunasose. Lisää munat yksitellen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi pieninä paloina ja viimeisenä suola. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Anna taikinan kohota kolminkertaiseksi.

Levitä taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja painele se käsin tasaiseksi levyksi. Lisää levyn pinnalle täytteen ainekset sekä hieman parmesaaniraastetta ja kääri se rullalle.

Voitele suurehko rengasvuoka (3 l) ja nosta taikina siihen kohoamaan. Anna sen kohota vielä kaksinkertaiseksi ja paista sen jälkeen 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Jätä kommentti