
12 kpl
750 g vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 ¾ dl vettä
2 dl maitoa
180 g voita tai silavaa
1 ½ tl leivinjauhetta
täytteeksi voi valita maun mukaan mitä haluaa, mutta esimerkiksi:
ilmakuivattua kinkkua
tomaattia
mozzarellaa
salaattia
rucolaa
Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe. Lisää taikinaan nesteet, huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa ½ – 1 tuntia. Ota taikina kylmästä ja muotoile siitä tanko, jonka leikkaat 12 palaksi.
Kauli jokainen pala ohueksi pyöreäksi levyksi. Kuumenna paistinpannu ja paista piadinoja siinä ilman rasvaa muutama minuutti molemmin puolin välillä käännellen. Leikkaa sitten piadina puoliksi, täytä maun mukaan ja nauti!