PIZZATAIKINA

pellillinen tai neljä pienempää pizzaa

7 dl vehnäjauhoja (joista puolet manitoba-jauhoja)

2 tl kuivahiivaa

2 tl suolaa

ripaus soreria

5 rkl oliiviöljyä

3 dl vettä

Mittaa jauhot kulhoon. Sekoita niihin muut kuivat aineet. Tee keskelle kraateri, johon mittaat öljyn ja veden.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja jätä se lepäämään noin puoleksi tunniksi. Kun taikina on hieman levännyt, vaivaa sitä jälleen ja jätä se sitten kohoamaan kostealla liinalla peitettynä noin tunniksi. Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä jälleen ja sen jälkeen voit joko laittaa sen jääkaappiin kohoamaan (8-12 tunniksi) tai sitten antaa kohota lämpimässä muutaman tunnin ajan, kostealla liinalla peitettynä. Voit vaihtoehtoisesti laittaa taikinan päälle kelmun, niin siihen ei tule kovaa pintaa. Jos kohotat taikinaa jääkaapissa, ota se sieltä ulos pari tuntia ennen paistamista, vaivaa se vielä kertaalleen ja jätä lämpenemään. Kun kohotus on suoritettu, levitä taikina pellille tai jaa se pienempiin osiin. Levitä päälle haluamasi täytteet ja paista 250-300 asteessa n. 10 minuuttia.