Juuri:
2 dl jauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 dl vettä
————–
taikina:
6 dl jauhoja
150 g mantelia
3 tl mustapippurijauhetta
2 tl suolaa
100 g silavaa
50 g voita
1 dl vettä
—————
Koristeluun: kokonaisia manteleita
—————
Juuri: Sekoita kuivahiiva ja sokeri jauhoihin ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi ja jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi (noin tunnin ajan).
Taikina: Hienonna tehosekoittimessa kokonaiset mantelit kuorineen karkeaksi jauheeksi. Sekoita ensin keskenään jauhot, mantelijauhe, pippuri ja suola. Lisää joukkoon silava ja pehmeä voi. Ala vaivata ja lisää lopuksi vettä hiljalleen. Vaivaa taikinasta tasainen.
Jaa taikina 30 osaan (yksi noin. 35 g) ja leivo niistä noin sentin vahvuisia ja reilun 20 sentin pituisia tankoja. Kiinnitä kaksi tankoa yhdestä päästä toisiinsa ja pyöritä ne toistensa ympäri ja muodosta rengas. Paina pinnalle vielä 4-5 mantelia koristeeksi.
Paista taralleja 150 asteisessa uunissa noin 75-80 minuuttia.