TORTANO

7 dl vehnäjauhoja

2 dl vettä

¾ dl maitoa

20 g hiivaa

1 tl sokeria

2 tl suolaa

½ tl mustapippuria

100 g voita tai silavaa

täyte:

100 g salamia

100 g kinkkua

100 g juustoa

50 g parmesaaniraastetta

(mustapippuria)

(keitettyä kananmunaa palasina)

Murenna hiiva kuppiin, laita sekaan sokeri ja anna seoksen tekeytyä muutama minuutti. Mittaa sillä aikaa jauhot, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita ne keskenään ja tee keskelle kraateri. Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi ja kaada ne kraateriin. Kaada lopuksi sekaan myös hiiva-sokeriseos ja sekoita ainekset taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa vielä niin, että saat taikinasta kiinteän, mutta pehmeän pallon. Jätä se sen jälkeen kohoamaan noin kahdeksi tunniksi, niin että se kohoaa kaksinkertaiseksi.

Voitele ja jauhota iso rengasvuoka. Ota kohonnut taikina kulhosta ja vaivaa se. Levitä se sitten käsin leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi (noin 23×35 cm) ja levitä sen päälle täytteen ainekset. Kääri levy tiukasti rullalle ja nosta rulla vuokaan. Kiinnitä päädyt hyvin toisiinsa. Anna kohota peitettynä vielä tunnin verran ja paista sitten 180 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.