TIRAMISÙ

Tiramisù on maailmalla hyvin tunnettu ja erittäin herkullinen italialainen jälkiruoka. Se on nopea valmistaa ja todella helppotekoinen, eikä sen valmistukseen tarvitse uunia. Tiramisù kannattaa kuitenkin tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä tai ainakin hyvissä ajoin, sillä sen on ennen tarjoilua oltava useamman tunnin ajan jääkaapissa.

Jätä kommentti

TIRAMISÙ

2 ½ dl kahvia

1 rkl sokeria

(½ dl marsalaa tai esim. kahvi-, manteli- tai kaakaolikööriä)

4 valkuaista

4 keltuaista

1 dl sokeria

500 g mascarponea

(1-2 rkl keksien kasteluun käytettyä likööriä)

n. 30 kpl savoiardi-keksiä

Valmista kahvi, lisää sokeri ja jäähdytä se. Jos haluat käyttää likööriä, sekoita se kahviin. Kasta puolet kekseistä nopeasti kahviin ja aseta ne sitten vuoan pohjalle vieri viereen.

Erottele kertuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahtoon. Mausta seos halutessasi vielä pienellä määrää likööriä. Kääntele valkuaisvaahto varovasti mascarponeseokseen.

Peitä keksit puolella seoksesta. Kasta loput kekseistä ja aseta ne vaahtoseoksen päälle ja lisää loput mascarponeseoksesta vielä savoiardien päälle.

Anna tiramisùn maustua ja jähmettyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään tai ainakin kolme tuntia. Tee sitten voipaperista liuskoja ja aseta ne kakun pinnalle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja poista sitten liuskat.