MANNAKAKKU (migliaccio)

1 l maitoa

40 g voita

1 appelsiinin kuori

2,5 dl mannaryynejä

2,5 dl sokeria

4 kananmunaa

350 g ricottaa

1 tl vaniljasokeria

suolaa

(kanelia)

koristeluun tomusokeria

Pese appelsiini ja ota sen kuoresta kuorimaveitsellä ohuita siivuja. Laita maito kattilaan lämpenemään ja lisää siihen appelsiininkuoret. Mittaa sekaan myös voi ja lämmitä seos kiehumispisteeseen. Poista sitten appelsiininkuoret ja kaada maidon sekaan mannasuurimot. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia, kunnes seos on sakeaa puuroa. Levitä se sitten jäähtymään.

Laita uuni lämpenemään 180-200 asteeseen ja vuoraa 22-24 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Kun puuro on jäähtynyt, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ricotta, vaniljasokeri ja suolaa maun mukaan. Halutessasi voit maustaa kakun myös kanelilla. Pehmennä jähmettynyttä mannapuuroa haarukalla ja lisää myös se seokseen. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on tasainen, eikä siinä ole yhtään rakeita. Jos rakeita on kuitenkin vielä näkyvissä, voit painaa niitä haarukalla hienoksi. Kaada seos vuokaan ja paista sitä noin tunnin ajan.

Jos pinta tummuu liikaa, niin peitä paiston loppuajaksi kakku leivinpaperilla tai foliolla. Anna kakun jäähtyä ensin vuoassa ja siirrä se sitten tarjoilualustalle ja koristele tomusokerilla. Mannakakkua voi tarjoilla esim. suklaakastikkeen kanssa, mutta myös mm. vadelmahillo sopii siihen hyvin.