(alkupalaksi 4:lle)
8 pienehköä tursasta
oliiviöljyä
valkosipulia maun mukaan
chilijauhetta maun mukaan
1 dl valkoviiniä
200 g tomaattisosetta
1 rkl tomaattipyrettä
persiljaa
Kuori valkosipulit. Laita ne ja chilijauhe öljyn kanssa kattilaan ja anna kuumeta, mutta älä polta valkosipulia. Lisää joukkoon puhdistetut tursaat ja paista niitä välillä käännellen noin 5-10 minuuttia. Jos niistä lähtee paljon nestettä, niin kaada sitä pois, mutta laita se talteen. Lisää tursaiden joukkoon valkoviini.
Anna sen kiehua hieman ja lisää sitten joukkoon tomaattisose ja -pyre. Lisää joukkoon myös aikaisemmin pois otettu neste. Anna kiehua vielä noin 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi runsaasti hienonnettua persiljaa.
Nauti esim. paahdettujen leipäpalasten tai krutonkien kanssa niin, että ne imevät liemen itseensä.