Saltimbocca alla romana on yksi tunnetuimmista italialaisen keittiön ruuista maailmalla. Se on nimensä mukaisesti roomalainen ruokalaji ja niin herkullista, että se suorastaan ”hyppää suuhun” (saltare = hypätä, bocca = suu). Sanotaan, että alkujaan se olisi ollut brescialainen ruoka, mutta roomalaiset olisivat sen adoptoineet omiin nimiinsä. Alkuperäisessä reseptissä salvian lehti laitettiin vasikanleikkeen ja kinkkusiivun väliin, mutta ajan myötä on yleistynyt tapa laittaa se kinkun päälle.
Saltimbocca alla romana on erittäin helppo- ja nopeatekoinen. Valmistukseen tulisi käyttää vasikan lihaa, mutta sitä on vaikeasti saatavilla näin pienellä paikkakunnalla, joten me teimme teimme ne ihan naudan lihasta. Liha tulisi saada nuijittua todella ohueksi ja sen ansiosta valmistusaika on todellakin vain joitakin minuutteja alusta loppuun.