SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

Saltimbocca alla romana on yksi tunnetuimmista italialaisen keittiön ruuista maailmalla. Se on nimensä mukaisesti roomalainen ruokalaji ja niin herkullista, että se suorastaan ”hyppää suuhun” (saltare = hypätä, bocca = suu). Sanotaan, että alkujaan se olisi ollut brescialainen ruoka, mutta roomalaiset olisivat sen adoptoineet omiin nimiinsä. Alkuperäisessä reseptissä salvian lehti laitettiin vasikanleikkeen ja kinkkusiivun väliin, mutta ajan myötä on yleistynyt tapa laittaa se kinkun päälle.

Saltimbocca alla romana on erittäin helppo- ja nopeatekoinen. Valmistukseen tulisi käyttää vasikan lihaa, mutta sitä on vaikeasti saatavilla näin pienellä paikkakunnalla, joten me teimme teimme ne ihan naudan lihasta. Liha tulisi saada nuijittua todella ohueksi ja sen ansiosta valmistusaika on todellakin vain joitakin minuutteja alusta loppuun.

Jätä kommentti

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

4 vasikanfileeviipaletta

4 parmankinkkusiivua

4 salvian lehteä

25 g voita

vehnäjauhoa

1 dl valkoviiniä

(suolaa ja mustapippuria)

4 hammastikkua

———————–

Nuiji lihaviipaleet ohuiksi. Laita jokaisen viipaleen päälle parmankinkkusiivu. Kiinnitä salvian lehti hammastikulla lihapaloihin kiinni.

Sulata voi isossa paistinpannussa. Jauhota ainoastaan lihojen alapuoli (se, jossa ei ole kinkkua ja salvian lehteä) ja laita ne paistumaan kuumaan paistinpannuun.

Anna paistua noin minuutin ajan. Kun liha on saanut hieman väriä pintaan, niin kaada joukkoon valkoviini. Anna sen hieman haihtua ja laita sitten pannuun minuutiksi kansi päälle. Halutessasi voit maustaa lihat mustapippurilla ja suolalla, mutta kinkku on sen verran suolaista, että suolaa siihen ei välttämättä tarvitse lisätä. Poista lihat pannulta ja laita ne tarjoiluastiaan. Anna pannuun jääneen liemen vielä hieman kiehua kasaan ja lisää se sitten lihojen päälle.