MONTE BIANCO – kastanjainen jälkiruoka

Syksy on kastanjoiden aikaa. Niistä saa tehtyä monenlaisia jälkiruokia, joista Monte bianco on yksi herkullisimmista. Ulkonäöltään sen on tarkoitus muistuttaa lumihuippuista vuorta, nimensäkin perusteella, joten se koristellaan kermavaahdolla. Tämä jälkiruoka on aika suuritöinen, mutta lopputulos on vaivan väärti.

Jätä kommentti

MONTE BIANCO – kastanjainen jälkiruoka

800 g kastanjoita (kuorineen)

5 dl täysmaitoa

½ dl tummaa kaakaojauhetta

2-3 rkl rommia

2-3 tl vaniljasokeria

1¼ dl sokeria

suolaa ripaus

2½ dl kuohukermaa

1-2 rkl tomusokeria

suklaarouhetta maun mukaan

Pese kastanjat. Viillä niiden kuoreen terävällä veitsellä viilto. Keitä niitä ainakin puolen tunnin ajan, niin että ovat koko ajan veden peitossa (painekattilassa riittää puolet ajasta). Kuori sen jälkeen kastanjat yksitellen, niin että muut jäävät kuumaan veteen. Näin niistä lähtee paremmin kuori. Voit käyttää halutessasi kertakäyttöhanskoja, jos tuntuvat liian kuumille. Kuori niistä myös sisempi kuori.

Laita kuoritut kastanjat kattilaan ja lisää sinne maito, sokeri ja suola. Keitä vielä toiset puoli tuntia. Siivilöi sitten kastanjat (säilytä neste), muussaa ne perunapusertimen läpi kulhoon ja lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä rommi. Sekoita tasaiseksi. Peitä seos kelmulla ja laita se puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Sillä välin vatkaa kerma ja mausta se tomusokerilla. Laita kerma pursotinpussiin. Pursota kermavaahtoa lautaselle. Jos kastanjaseos tuntuu liian paksulle, lisää siihen hieman säilytettyä keitinnestettä. Purista sitä sen jälkeen perunapusertimen läpi kasaksi kermavaahdon päälle. Koristele vielä lopulla kermavaahdolla ja suklaarouheella.