SPAGHETTI ALLA CARBONARA

Eli ns. miilunpolttajan pasta on tyypillinen roomalainen pastaruoka, josta se on levinnyt koko Italiaan ja tullut tunnetuksi ympäri maapalloa. Se on erittäin helppo- ja nopeatekoinen ruoka ja maistuu varmasti koko perheelle. Ruoan saa valmiiksi varttitunnissa, kunhan vaan ainekset löytyvät kaapista!

Jätä kommentti

SPAGHETTI ALLA CARBONARA

neljälle

340 g spaghettia

4 keltuaista

140 g pekonia

40 g pecorino romano -raastetta

(tai parmesaaniraastetta)

mustapippuria

Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja lisää siihen suola (esim. kolmen litran kattilaan noin kourallinen suolaa). Keitä spahettia ohjeen mukaan ja keittämisen aikana leikkaa pekoni noin sentin suikaleiksi ja paista niitä pannulla ilman lisättyä rasvaa, niin että niistä tulee hieman rapsakoita.

Erottele keltuaiset valkuaisista, raasta juusto ja sekoita ne keskenään. Ripota sekaan myös maun mukaan mustapippuria. Kun pasta on al dente -kypsää, kaada siitä suurin osa vedestä pois, mutta jätä sitä hieman pohjalle (tai ota sitä erilliseen kuppiin hieman talteen, josta voit lisätä myöhemmin, jos tuntuu kuivalle). Kaada pastan sekaan pekoni, tai jos olet paistanut ne isolla pannulla, kaada pasta paistinpannulle. Sekoita hyvin. Nosta kattila/pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon kananmuna-juustoseos.

Sekoita vielä, jaa pasta lautasille, voit vielä lisätä juustoraastetta ja halutessasi myös mustapippuria. Älä anna spaghetin odottaa syömistä, sillä se kuivuu helposti!