SPEZZATINO CON PISELLI – LIHA-HERNEPATA

Spezzatino con piselli on erittäin maukas pääruoka. Se on jo sinällään riittävä ja täyttävä ruoka, mutta usein sitä syödään jonkun alkuruuan, kuten riisi- tai pasta-annoksen jälkeen. Se on helppotekoinen, mutta melko aikaa vievä, koska sillä on pitkä keittoaika. Keittoaikaa ei kuitenkaan kannata lyhentää, sillä liha on parasta, kun se on erittäin mureata. Painekattila on hyvin kätevä tämän ruuan valmistuksessa, koska sen ansiosta keittoajan saa puolitettua.

Jätä kommentti

SPEZZATINO CON PISELLI – LIHA-HERNEPATA

n. 700 g naudan paistilihaa tai esim. entrecôte

n. 500 g herneitä (pakaste)

1 porkkana

1 sipuli

1 dl valkoviiniä

n. 5 dl kasvis- tai lihalientä

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

oliiviöljyä

vehnäjauhoa

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi palasiksi. Leikkaa liha noin 3-4 sentin kuutioiksi. Pyörittele lihapalat kevyesti vehnäjauhoissa.

Kuumenna öljyä kattilassa ja paista siinä lihapaloja, kunnes saavat kauniin pinnan. Ota lihat kattilasta ja freesaa sen jälkeen siellä sipulisilppua ja porkkanapalasia parin minuutin ajan.

Lisää joukkoon lihapalat, sekoita ja kaada sekaan valkoviini. Anna alkoholin haihtua ja lisää sen jälkeen kasvis- tai lihaliemi sekä herneet.

Sekoita hieman ja jätä kiehumaan kannella peitettynä 1,5-2 tunniksi, välillä sekoittaen. Painekattilalla keitettäessä riittää, kun keität ensin 30-45 minuuttia paineen kanssa, jonka jälkeen sekoitat ja sitten vielä puolisen tuntia ilman painetta, että liika kosteus höyrystyy pois. Maista lopuksi suolan riittävyys ja lisää halutessasi maun mukaan mustapippuria.