PESTO

Pesto on Liguriasta kotoisin oleva raakakastike, jonka pääraaka-aineena on basilika. Perinteisesti se valmistetaan morttelissa, mutta helpommalla pääsee, kun mittaa aineet kulhoon ja sekoittaa ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Pesto on myös nopea valmistaa. Sen kerkeää hyvin tekemään sillä aikaa, kun keittää pastan. Tyypillinen peston kanssa syötävä pasta on trofie-pasta, mutta se sopii myös spaghettiin, ja sitä käytetään myös lasagnen (mm. pesto-kesäkurpitsalasagne) valmistuksessa.

Jätä kommentti

PESTO

2-3 annosta

——-

35 g basilikaa

35 g oliiviöljyä

25 g parmesaania

15 g pinjan siemeniä

1-2 g karkeaa merisuolaa

15 g pecorinoa (sardo)

1 valkosipulinkynsi

——-

Irrota basilikan lehdet. Huuhdo ne ja anna kuivua. Mittaa kaikki ainekset astiaan. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Halutessasi voit jättää valkosipulin pois.

Jos et käytä pestoa heti, laita se esimerkiksi kapeaan lasipurkkiin ja kaada päälle oliiviöljyä niin, että se peittyy. Säilytä jääkaapissa.