Jos puhutaan lasagnesta, tyypillisesti tarkoitetaan lasagne alla bolognesea. Eli se on se lasagne, jossa on pastalevyjen välissä bolognese-kastiketta, valkokastiketta ja parmesaaniraastetta. Päätimme tehdä sitä viime viikonloppuna ja vaikka olenkin sitä tehnyt monet monet kerrat, niin ajattelin vilkaista, mitä italialaisilla nettisivuilla kerrotaan kyseisestä lasagnesta. Kävikin ilmi, että olen siis tähän asti aina tehnyt sen vääränlaisesta pastasta! Italiassa kun on tärkeätä, että tietyt salsat kuuluvat yhteen jonkun tietynlaisen pastan kanssa ja niinpä myöskään lasagne alla bolognese, ei ole sitä, jos ei sitä ole tehty vihreistä pastalevyistä, eli pinaatilla maustetusta pastasta. No, lohdutuksena sanottakoon, että eipä sitä tiedetä joka puolella Italiassakaan. Meillä ainakin Napolin sukulaiset ovat kyllä sen tehneet aina ihan tavalliseen pastaan.
Onneksi meillä kuitenkin oli pinaattia pakastimessa ja pystyimme tekemään vihreätä pastaa. Maussa ei suuren suurta eroa ollut tavallisesta pastasta tehtyyn lasagneen, hieman se pinaatti siinä maistui, mutta kuten aina, lasagne vei kielen mennessään.
Enpä ois tienny, että lasagnen voi tehdä väärästä pastasta! 😀 Aina oppii.
Niinpä. 🙂