PANZANELLA

Panzanella on kesäinen, raikas tuulahdus Toscanasta. Jos sinulla on kaapissa muutaman päivän vanhoja vaalean leivän siivuja, tämä on resepti, jossa voit hyödyntää ne. Alkuperäisessä reseptissä käytetään toscanalaista leipää, joka on suolatonta, mutta toki muunlainenkin leipä käy. Leipä liotetaan vedessä pehmeäksi mössöksi ja sen jälkeen siitä puristetaan vesi pois. Leipämössö hienonnetaan sormin mahdollisimman hienoksi ja sekaan laitetaan tomaattia, kurkkua, sipulia ja basilikan lehtiä. Seos maustetaan vielä suolalla ja mustapippurilla ja höystetään vielä maun mukaan valkoviinietikalla ja oliiviöljyllä.

Maukas panzanella sopii kesähelteillä alkupalaksi tai myös pääruuaksi.

Jätä kommentti

PANZANELLA

5-6 g paksua vehnäleipäviipaletta (mieluiten pari päivää vanhaa)

n. 250 g tomaattia

n. 250 g kurkkua

1 punasipuli

n. 20 basilikan lehteä

2-3 rkl valkoviinietikkaa

2-3 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

—————

Laita leipäsiivut likoamaan reiluun veteen noin puoleksi tunniksi. Pilko sillä välin tomaatit. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Tee sama myös kurkulle.

Kun leivät ovat lionneet riittävästi, ota ne pois vedestä, purista niistä ylimääräinen vesi pois kuin pesusienestä.

Hienonna leipä kulhoon käsin ja lisää joukkoon tomaatit, sipuli- ja kurkkusiivut sekä revityt basilikan lehdet. Sekoita ainekset sekaisin. Lisää sitten oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Sekoita vielä ja jätä noin tunniksi lepäämään jääkaappiin ennen tarjoilua.